Advertentie

In the spotlight op Dierenarts.nl!

Wekelijks verschijnen er nieuwe artikelen op Dierenarts.nl. Niet alleen onder ‘nieuws’, maar ook onder de verschillende thema’s voegen we bijvoorbeeld advies en blogs toe. Ook deze maand kwamen er weer interessante berichten bij. Enkele leestips voor jullie op een rijtje:

Blog over Oostvaardersplassen

Dierenarts Frank de Bont schreef op zijn Facebook een interessante blog over zijn visie op de Oostvaardersplassen. We zijn blij dat we zijn blog mochten delen op Dierenarts.nl, want het is zeker de moeite van het lezen waard. In zijn blog vergelijkt hij het gebied met zijn eigen plan een konijnenheuvel te maken. Zijn eigen stukje natuur in zijn achtertuin. Deze heuvel kwam er nooit. De Oostvaardersplassen zijn er wel. Je kan ‘Trekken aan een dood paard’ vinden onder het thema Dierenwelzijn op onze website.

 

Dierenartsen en stalbranden

Een brand in een stal met dieren laat bij iedereen een diepe indruk achter. Niet alleen bij de veehouder maar ook bij de bestrijders van de brand en andere betrokkenen en omstanders. Wat dit doet met dierenartsen die betrokken zijn bij een stalbrand, lees je in het artikel “Stalbrand wil je niet meemaken”. Hierin vertelt onder andere dierenarts Eric Van der Velden over zijn ervaring.

Vertrouwensloket voor de paardenhouderij

Soms kan een eigenaar van een paardenhouderij niet meer goed voor zijn paarden zorgen. Dit kan door  bijvoorbeeld geldproblemen of ziekte. Om deze signalen op te vangen en de paardenhouderijen te ondersteunen zijn de Sectorraad Paarden en het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren samen gaan werken. Meer hierover lees je in het artikel Ook een vertrouwensloket voor paardenhouderijen