Over ons

Dierenarts.nl is het logische startpunt voor alle dierenbezitters! Of je nu huisdiereigenaar, veehouder of paardenhouder bent. Je vindt hier antwoord op vragen over uiteenlopende onderwerpen of wordt zo goed mogelijk doorverwezen naar een voor jou best mogelijke dierenarts.

Dierenarts.nl is het logische startpunt voor alle dierenbezitters.

Dierenarts.nl is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD), de beroepsorganisatie voor dierenartsen. De KNMvD bevordert de professionele ontplooiing van de dierenarts op het terrein van dierenwelzijn, diergezondheid, volksgezondheid en voedselveiligheid.

Op deze website kun je onder meer:

  • Een dierenarts in de buurt vinden
  • Advies vinden over het houden van dieren
  • Lezen wat het standpunt is van de dierenarts over bepaalde thema’s
  • Geïnformeerd blijven over ontwikkelingen binnen de diergeneeskunde

Zoek je dierenarts

Via de zoekfunctie kun je alle dierenartsen in Nederland vinden die in een praktijk werken. Ook zie je welke dierenartsen lid zijn van de KNMvD en dierenartsen die geregistreerd zijn in het Centraal Kwaliteitsregister Dierenartsen (CKRD). Heeft een dierenarts een specifiek aandachtsgebied of is hij of zij een erkend specialist, dan is dit ook vermeld.

Thema’s

Dierenarts.nl biedt veel informatie voor de dierenbezitter handig op 1 plek. De informatie is onderverdeeld in verschillende thema’s en wordt continu aangevuld. Denk hierbij aan het laatste nieuws ‘uit het veld’, advies over het aanschaffen van een huisdier, informatie over dierenwelzijn in combinatie met volksgezondheid of tips over vrijetijdsbesteding met je dier(en).

Reviews

Soms is het lastig om de juiste dierenarts voor je dier te vinden. Op Dierenarts.nl vind je ervaringen van anderen om je te helpen bij je keuze. Reviews worden vóór plaatsing wel altijd gecontroleerd op het naleven van onze gedragscode.

Op zoek naar een dierenarts?

Vind direct een dierenarts bij jou in de buurt.