Over ons

Dierenarts.nl is het logische startpunt voor alle dierenbezitters! Of je nu huisdiereigenaar, veehouder of paardenhouder bent. Je vindt hier antwoord op vragen over uiteenlopende onderwerpen of wordt zo goed mogelijk doorverwezen naar een voor jou best mogelijke dierenarts.

Dierenarts.nl is het logische startpunt voor alle dierenbezitters.

Dierenarts.nl is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD), de beroepsorganisatie voor dierenartsen. De KNMvD bevordert de professionele ontplooiing van de dierenarts op het terrein van dierenwelzijn, diergezondheid, volksgezondheid en voedselveiligheid.

Op deze website kun je onder meer:

  • Een dierenarts in de buurt vinden
  • Advies vinden over het houden van dieren
  • Lezen wat het standpunt is van de dierenarts over bepaalde thema’s
  • Geïnformeerd blijven over ontwikkelingen binnen de diergeneeskunde

Zoek je dierenarts

Via de zoekfunctie kun je alle dierenartsen in Nederland vinden die in een praktijk werken. Ook zie je welke dierenartsen lid zijn van de KNMvD en dierenartsen die geregistreerd zijn in het Centraal Kwaliteitsregister Dierenartsen (CKRD). Heeft een dierenarts een specifiek aandachtsgebied of is hij of zij een erkend specialist, dan is dit ook vermeld.

Thema’s

Dierenarts.nl biedt veel informatie voor de dierenbezitter handig op 1 plek. De informatie is onderverdeeld in verschillende thema’s en wordt continu aangevuld. Denk hierbij aan het laatste nieuws ‘uit het veld’, advies over het aanschaffen van een huisdier, informatie over dierenwelzijn in combinatie met volksgezondheid of tips over vrijetijdsbesteding met je dier(en).

Klacht?

Wat kun je doen als je ontevreden bent over je dierenarts? Bespreek je vraag eerst met jouw dierenarts. Plan hiervoor een rustig moment, zo heeft de dierenarts ook voldoende tijd voor je.

Zie je op tegen een gesprek met de dierenarts of kom je er samen niet uit, dan kun je je klacht ook melden bij de KNMvD via:

  • Telefonisch: 030 63 48 900
  • Schriftelijk: per brief naar de KNMvD, Postbus 421, 3990 GE Houten
  • er e-mail: info@knmvd.nl

De KNMvD bemiddelt tussen jou en de dierenarts. Komen jullie er nog niet uit, dan is het mogelijk een externe klachtenfunctionaris in te schakelen. Hoe dit in z’n werk gaat lees je hier.

Op zoek naar een dierenarts?

Vind direct een dierenarts bij jou in de buurt.