30 april 2022: Dag Van De Dierenarts

Iedere laatste zaterdag van april wordt door de World Veterinary Association de ‘Internationale Dag van de Dierenarts’ (World Veterinary Day) georganiseerd. Het belang van de dierenarts in het welzijn van (huis)dieren staat op deze dag centraal.

Overal zijn dierenartsen te vinden. Sommige dierenartsen behandelen gezelschapsdieren zoals honden, katten en konijnen. Andere behandelen landbouwhuisdieren zoals paarden en koeien en werden vroeger veearts genoemd. Tot de taken van de dierenarts behoren diergezondheid, dierwelzijn, volksgezondheid, voedselveiligheid en milieu. Een belangrijke taak dus! Het goede doen voor mens en dier, dat doen dierenartsen met passie en een glimlach.

Maar dierenarts zijn is ook een zware taak. Een hoge werkdruk, volle agenda’s, lange dagen, fysieke belasting, grote verantwoordelijkheden en zware beslissingen moeten maken zorgen dat jouw dierenarts elke dag 200% moet geven om jouw dier van de beste zorg te voorzien.

Een goede reden dus om jouw dierenarts te bedanken voor alle goede zorgen. Hieronder kun je gratis een aantal bedankkaartjes downloaden. Stuur ze naar jouw dierenarts via de mail of een berichtje op social media, of print ze uit en geef deze aan jouw dierenarts tijdens jouw bezoek aan de praktijk.

 

Maar toon ook begrip, als je bijvoorbeeld wat langer moet wachten tot je met jouw dier terecht kan. Dierenartsen zullen altijd zorgen dat ze beschikbaar blijven voor spoedgevallen. Maar gelukkig kan jij je dierenarts ook een handje helpen! Overleg zo snel mogelijk bij klachten, ook als ze nog mild lijken. Zo kan de dierenarts samen met jou kijken wanneer jouw dier op tijd gezien kan worden, voordat de klachten verergeren.