Advertentie

Kan ik straks met mijn huisdier en paard nog wel bij de dierenarts terecht?

De laatste dagen is er onrust over de positie van de dierenarts in Nederland. Blijft de dierenartsenpraktijk nog wel open bij een totale lock down? Kan ik straks met mijn huisdier nog wel bij de dierenarts terecht? Kan ik nog wel medicijnen en voeding halen? Allemaal helemaal terechte vragen, want de gezelschaps- en paardendierenarts staan niet op de lijst van de overheid met ‘cruciale beroepen’.

Daarom is de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD), de beroepsvereniging voor dierenartsen, heel druk bezig om dierenartsen wél op deze lijst te krijgen.

Vooralsnog blijven dierenartsenpraktijken (waar mogelijk) open en kun je daar nog terecht met je huisdier. Wel hebben veel dierenartspraktijken maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Door bijvoorbeeld alleen nog maar op afspraak te werken, ook voor het afhalen van voer en medicijnen, en door bijvoorbeeld maar één begeleider per dier toe te laten in de praktijk. Bel daarom ook eerst met de praktijk voordat je langs gaat of kijk goed op de website van de praktijk wat de maatregelen zijn, zodat je hier rekening mee kunt houden.

Er is in ieder geval op dit moment geen reden tot paniek.

Standaard antwoord op veelgestelde vragen

Het coronavirus brengt onrust met zich mee, vooral omdat het nog niet geheel duidelijk is of dierenartsenpraktijken nog wel open blijven bij een totale lock down. En dat begrijpen we bij de KNMvD heel erg goed.

Helaas kunnen wij nu niet op elke vraag van diereigenaren uitgebreid antwoord geven. Wij zijn namelijk druk bezig zijn met het behartigen van de belangen van de dierenartsen in Nederland. We doen met ons hele team ons uiterste best om de overheid ervan te overtuigen dat ook dierenarts een cruciaal beroep is. Gelukkig ziet het ernaar uit dat de dierenarts bereikbaar blijft voor zorg die niet kan wachten. Twijfel je of je huisdier zorg nodig heeft die niet kan wachten? Neem hierover dan telefonisch contact op met je dierenarts.

Veel dierenartsenpraktijken nemen maatregelen en volgen de regels van de overheid om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zo kun je je dierenarts hierbij helpen:

Volg ook eventuele extra maatregelen van de dierenartenspraktijk op en ga hierover niet in discussie met de werknemers. We hebben elkaar nodig om deze crisis te doorstaan.

Meer informatie op dierenarts.nl

De KNMvD wenst jou en je huisdieren een goede gezondheid, sterkte en ook plezier met elkaar in deze crisistijd!

Op zoek naar een dierenarts?

Vind direct een dierenarts bij jou in de buurt.