Wereld zwerfdierendag

Op 5 oktober is het Dierendag, maar sinds 2011 is er ook ‘Wereld zwerfdierendag’ in het leven geroepen. Om vooral stil te staan bij de dieren die buiten de boot vallen. Zwerfkatten en- honden die geen vast onderkomen hebben, die hierdoor sneller mishandeld worden en zelfs het zwerversbestaan niet overleven.

Bij zwerfdieren gaat het voornamelijk om honden en katten die ongecastreerd over straat zwerven. Een gevolg hiervan is dat er steeds grote aantallen zwerfdieren in de samenleving ontstaan. Tegelijk is dat voor sommige mensen een aantrekkelijke manier om illegale handel te starten.

Een oplossing om het probleem te verminderen is bijvoorbeeld castratie van de dieren, zodat ze zich in ieder geval niet meer voortplanten. Vele organisaties zetten hun beste beentje al dagelijks voor, om het aantal zwerfdieren over heel de wereld te verminderen. Zoals de IFAW en WSPA.

Maar jij als dierenliefhebber of diereneigenaar kan natuurlijk ook iets betekenen. Hieronder een paar tips!

* Gebruik social media en verspreid dat het vandaag ‘Wereld zwerfdierendag is’
* Ga naar jouw plaatselijke dierenopvangcentrum en vraag wat je kan betekenen
* Maak een selfie met je hond en/of kat waarvan het een zwerfverleden heeft gehad en post deze op je social media met de hashtag #strayfie
* Word lid van een organisatie die zich inzet tegen zwerfdieren
* Adopteer een kat/hond uit het asiel

Alle kleine beetjes helpen!