Wereld dierenartsen dag 2018

Zaterdag 28 april is het Wereld dierenartsen dag. Op deze dag willen de WVA (wereldorganisatie voor dierenartsen) en de OIA (wereldorganisatie voor diergezondheid) overal op de wereld aandacht geven aan de actieve rol die dierenartsen hebben bij het verbeteren van het welzijn van dieren, de gezondheid van dieren, bij het veilig en duurzaam produceren van voedsel en de bescherming van de volksgezondheid.

Dierenartsen over de hele wereld zetten zich dagelijks in om, samen met andere medische professionals, in een ‘One Health’  benadering zorg te dragen voor het vrijwaren van ziektes en wederzijdse besmettingen bij mens en dier. Dat geldt zowel in landen waar nog aan primaire landbouw en beheer van vee wordt gedaan als in hoog geïndustrialiseerde landen waar sterk gemechaniseerde en grootschalige landbouw plaatsvindt.

Nieuwsgierig naar wat dierenartsen allemaal doen. Kijk eens verder op deze website en op de site van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD.nl) of maak een keer een afspraak met een dierenarts.