Advertentie
  • Marjolijn Fijten
  • redacteur
  • 20 november 2017 - 11:39

Tien jaar betrouwbare huisdierinformatie op LICG.nl

Meer dan 10 jaar geleden besloot een aantal partijen, waaronder de beroepsorganisatie van dierenartsen, samen een onafhankelijk informatiecentrum op te richten met huisdierinformatie. Dat deden ze om diereigenaren beter te informeren én om mensen die een huisdier willen aanschaffen voor te lichten. Inmiddels is dit LICG (Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren) uitgegroeid tot een online schatkamer aan betrouwbare informatie.

Er staan meer dan driehonderd huisdierenbijsluiters en praktische documenten op de website www.licg.nl waar veel mensen gebruik van maken. Winkeliers geven de informatie van het LICG mee aan mensen die een dier kopen. Dierenartsen kunnen hun klanten verwijzen naar het LICG. En ook de inspectiedienst van de Dierenbescherming maakt gebruik van de LICG-informatie.

Waardevolle informatie

Je vindt in de huisdierenbijsluiters alles over verzorging, voeding, huisvesting, gezondheid, hantering en kosten. Van kitten tot konijn, van guppy tot zwaarddrager en nog veel meer.  Het LICG biedt reisadviezen, informatie over wet- en regelgeving en handige tips voor wie op een verantwoorde manier een dier wil kopen.

De website LICG.nl is in het jubileumjaar vernieuwd en mobiel ook goed te gebruiken. En ook de komende tijd blijft het LICG vooruitgaan. Bijvoorbeeld door nog meer huisdierenbijsluiters te maken, zodat er voor elk huisdier dat in Nederland gehouden mag worden een eigen bijsluiter is. En met campagnes – zoals Ontmasker de foute fokker – zal nog vaker aandacht gevraagd worden voor thema’s die helpen goed voor huisdieren te zorgen.

Onafhankelijk

Het informatiecentrum verdient geen geld door het plaatsen van informatie, maar wordt gesteund door partijen die het belangrijk vinden dat er goed voor dieren wordt gezorgd (lees meer). Zie je informatie van het LICG over het houden van dieren, dan kun je ervan uitgaan dat die deskundig en betrouwbaar is. Ook wij verwijzen daar graag naar.

Lees meer: campagne minder hondenbeten