Advertentie

Stop met lijmplankjes, voorkom dierenleed!

De Dierenbescherming en dierenpolitie roepen op geen lijmplanken en plakstrips te gebruiken om ratten en andere plaagdieren te vangen. Het gebruik ervan is al verboden, maar de verkoop helaas nog niet, en mensen gebruiken ze toch. Geregeld komen daardoor onschuldige diertjes vast te zitten, met ernstig dierenleed tot gevolg.

Menig dierenarts heeft al een dier moeten bevrijden, dat zat vastgeplakt aan een lijmplank. Denk aan een kat, die (gedeeltelijk) moet worden geschoren om los te komen van de lijm. En die was er dan nog op tijd bij om hulp te krijgen. Je moet er toch niet aan denken dat een vastgelijmd dier, of het nou een vogel of een kat is, niet op tijd wordt gevonden en doodgaat? Daarom: Gebruik alsjeblieft geen lijmplanken als je last hebt van ratten of muizen. Voorkom onnodig dierenleed.

Mocht je ooit een dier vinden, dat vastzit aan een lijmplank, zoek dan zo snel mogelijk de hulp van een dierenarts of dierenambulance. Hoe zielig het er ook uitziet: probeer niet zelf om het dier los te krijgen. Dat kan namelijk schadelijk uitpakken voor het dier. Denk bijvoorbeeld aan de huid die je er per ongeluk vanaf kunt trekken. Je helpt het meest door het dier naar een dierenarts of dierenambulance te brengen!

Op zoek naar een dierenarts?

Vind direct een dierenarts bij jou in de buurt.