Advertentie

Bacteriën en parasieten ook in Nederlandse rauw vleesproducten

Recent gepubliceerd onderzoek van de faculteit Diergeneeskunde (12 januari 2018) in samenwerking met het RIVM in Bilthoven toont aan dat in rauw vleesproducten van eigen bodem zowel de potentieel gevaarlijke bacteriën en antibioticaresistente E. coli als twee soorten parasieten aanwezig zijn. Zij pleiten al langer voor bewustwording als het gaat om het voeren van rauw vlees aan huisdieren. Lees hier ook meer over op Dierenarts.nl.

Risico

Het onderzoek toont aan de bewustwording van de mogelijke risico’s belangrijk is. Paul Overgaauw, dierenarts-microbioloog aan de faculteit Diergeneeskunde:’ ‘Zeker bij deze pathogenen die potentieel gevaarlijk voor mens en dier zijn’. ‘We willen niet zeggen dat je het niet mag voeren, maar wel waarschuwen voor de risico’s. Het is belangrijk dat diereigenaren zich daar bewust van zijn. Risico staat gelijk aan gevaar maal blootstelling. Het is daarom belangrijk om de blootstelling te minimaliseren door goede hygiënemaatregelen en door deze voeding niet te geven als er mensen met verminderde weerstand aanwezig zijn in de directe omgeving.’

Het standpunt van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD), kan je lezen op hun website.