Advertentie
  • KNMvD
  • 7 juni 2018 - 16:47

Pavo doneert 2500 euro aan pijn- en welzijnsapp

Pavo heeft het geldbedrag dat zij wonnen met het Horses Product van het Jaar gedoneerd aan de Pijn en Welzijnsapp. Deze app is een initiatief van De Faculteit Diergeneeskunde en Stichting De Paardenkamp Soest. Met de app moet het makkelijker worden om te zien of jouw paard pijn heeft. Erg handig, maar om deze app te ontwikkelen is geld nodig! 

De app

Als je twijfelt of je paard pijn heeft, wacht je dan nog een tijdje af? Of bel je de dierenarts ook al is er misschien niets ernstigs aan de hand? De gezichtsuitdrukking van jouw paard kan je meer vertellen over hoeveel pijn het dier heeft. De app die hiervoor is bedacht helpt jou om je te vertellen of jouw paard die pijnsignalen laat zien. Ook heeft de app een dagboekfunctie. Hierin kan je ook bijhouden wanneer je bijvoorbeeld een afspraak moet maken voor de jaarlijkse check van je paard, een vaccinatie of een bezoekje van de hoefsmid.

Gratis te gebruiken

Deze app is straks voor alle paardeneigenaren gratis te gebruiken. “Het is dus geen middel om geld te verdienen, maar het welzijn van onze paarden te verbeteren”, zegt dr. Thijs van Loon, universitair docent Gezondheidszorg Paard en veterinair anesthesioloog. Voor zo’n initiatief is wel financiering nodig. Dus om deze app technisch te kunnen bouwen is er ongeveer € 30.000 nodig. Om dit bij elkaar te krijgen heeft Vrienden Diergeneeskunde, het goede doelen fonds van de faculteit Diergeneeskunde, een crowdfunding gestart. 

Doneren

Lijkt deze app jou ook handig? Dan kan je via de website van Vrienden Diergeneeskunde een donatie doen. Hiermee kan je ook als een van de eerste gebruikers de app downloaden en testen. Wat je wil doneren, dat kan je zelf invullen. Met donaties zoals die van Pavo is het doel natuurlijk sneller bereikt, maar ook de kleinere bedragen zijn volgens de initiatiefnemers meer dan welkom.