Advertentie

Kijk in de praktijk bij De Klomp Dierenartsen

Wat doet een dierenarts eigenlijk op een werkdag? Daphne Westgeest nam ons een ochtendje mee in de praktijk. Sinds 2008 werkt ze bij De Klomp Dierenartsen. Een praktijk die in de afgelopen tien jaar is uitgegroeid tot een netwerk van praktijken in de regio Veenendaal, Elst (Gld.) en Ede.

Interesse

De ochtend begint met het inloopspreekuur. Een chihuahua voor wondcontrole na een keizersnede. Na een injectie en kritische blik op de wond mag de hond gezond en wel weer voor haar zes pups gaan zorgen. De rest van de patiënten in de wachtkamer wordt gezien door Daphnes collega. Na het inloopspreekuur doet Daphne een rondje langs de operatiepatiënten van die dag. Variërend van de verwijdering van een oppervlakkige tumor bij een hond tot sterilisatie bij twee gezonde jonge poezen.

“Spreekuren zijn leuk om te doen, maar het liefst sta ik in de operatiekamer”, vertelt Daphne terwijl ze zich klaarmaakt voor de eerste operatie van die dag. “Het is fijn dat we elkaar zo goed aanvullen in deze praktijk. Een van mijn collega’s maak je het gelukkigst met spreekuren. En omdat zij dat zo leuk vind, kan ik me meer richten op mijn interessegebied: de chirurgie”. Ondertussen legt de assistente de inmiddels verdoofde eerste patiënt, een Franse Bulldog, op de operatietafel.

 

Communicatie

Naast chirurgie heeft Daphne nog een interesse die de praktijk ten goede komt. Namelijk de communicatie en online marketing. De praktijk is zeer actief op Facebook en Instagram en geeft regelmatig nieuwsbrieven uit. Naast het delen van foto’s van noemenswaardige patiënten, wordt er maandelijks een ‘Patiënt van de maand’ gekozen en deze  krijgt ook uitgebreid aandacht op social media en de website van de praktijk. Via deze kanalen informeren ze ook hun klanten over verschillende ziektes en acties van de praktijk

Toekomst

Op zaterdag 24 maart 2018 vierde De Klomp Dierenartsen haar 10-jarig bestaan. In de afgelopen jaren heeft de praktijk al een flinke groei doorgemaakt. Daphne hoopt dat ze zich in de komende jaren verder kan verdiepen in haar interesses.

Voor meer informatie over De Klomp Dierenartsen kan je kijken op www.deklompdierenartsen.nl

 

Praktijk in beeld

Een deel van het bezoek aan de praktijk hebben we ook op video vastgelegd.