Advertentie

Juni is Chipmaand

Het chippen en registreren van je huisdier is belangrijk en soms ook verplicht. Ieder jaar wordt in juni extra landelijke aandacht gevestigd op het belang van chippen en registeren. 

Nu denk je misschien: “Waarom juni?’. Er is bewust gekozen voor juni, omdat de vakantieperiode er aan komt. Tijdens de vakantieperiode blijken de meeste eigenaren hun huisdier als vermist op te geven.

Speciale chipacties

Veel dierenartspraktijken en asielen ondersteunen de Juni Chipmand met speciale chipacties, zoals korting op het laten chippen van je huisdier. Op www.chipjedier.nl kan je zien welke praktijken er mee doen en welke acties er worden gehouden.

Konijn gezocht

Voor katten en konijnen is het chippen en registreren (nog) niet verplicht, maar het is wel aan te raden. Als je kat of konijn vermist is, is de kans groter dat je hem vindt door de chip.

Chipmaand

Dierenartsen adviseren om voor de vakantieperiode je huisdier te laten chippen en registreren. Is je huisdier al geregistreerd? Controleer op www.chipnummer.nl of het chipnummer van je huisdier en de bijbehorende registratie nog kloppen.