Advertentie

Nomineer je dierenarts voor de Ida Zilverschoon Prijs

Dierenartsen houden van dieren. Dat is de voornaamste reden dat ze ervoor kiezen om dierenarts te worden. Een beroep met veel verantwoordelijkheid, maar in de praktijk is geen dag hetzelfde: je maakt vrolijke, maar ook verdrietige dingen mee.

Dierenartsen die naast het werken in de praktijk nog een stapje verder gaan, maken kans op een prijs van de Ida Zilverschoon-stichting. Iedereen mag een nominatie insturen, dus ook jij kan je dierenarts nomineren!

Ida Zilverschoon-stichting

De Ida Zilverschoon-stichting is in 1999 opgericht door het echtpaar Zilverschoon-Tielenburg. Nadat hun twee kinderen – helaas te vroeg – zijn overleden, ontwikkelden zij een voorliefde voor dieren. Kees en Ida Zilverschoon besloten een deel van hun bezit in een stichting onder te brengen om mensen te belonen die dierenleed helpen voorkomen en bestrijden.

“Er zijn ondertussen tweehonderd prijzen uitgereikt,” vertelt Henk Lommers, dierenarts en verbonden aan het ministerie van Economische Zaken. Samen met prof. dr. Marie-José Enders-Slegers (hoogleraar aan de open universiteit van Heerlen) en mevrouw Wilma Scheelbeek-Turksma (lid van de familie), vormen zij het bestuur van de Ida Zilverschoon stichting.

Speciale prijs voor dierenartsen

Dit jaar is er voor het eerst een speciale prijs beschikbaar voor dierenartsen. “Als stichting realiseren we ons natuurlijk dat alle dierenartsen zich inzetten voor het welzijn van dieren, maar er moeten dierenartsen zijn die op dit gebied net een beetje extra doen.”

“Je kunt jezelf nomineren als dierenarts, maar dat hoeft niet. Een stichting of vereniging die samenwerkt met een dierenarts, of klanten van een dierenarts kunnen ook een nominatie insturen.” De uiteindelijke winnaar ontvangt op de Nationale Veterinaire Najaarsdag van de beroepsvereniging KNMvD een oorkonde en een prijs van 5.000 euro.

Als het dit jaar een succes wordt, reiken we deze prijs volgend jaar opnieuw uit

De KNMvD zal een jury instellen van vijf of zes mensen die de nominaties bekijkt en drie tot vijf dierenartsen of dierenartsenpraktijken zal selecteren als finalisten. Die lijst wordt voorgelegd aan het bestuur van de Ida Zilverschoonstichting.

Om kans te maken op de prijs hoeft de dierenarts geen enorme projecten op poten te zetten. Henk Lommers noemt wat voorbeelden: “Misschien ondersteunen ze een kinderboerderij of trainen ze medewerkers van de dierenopvang, of regelen ze de opvang van oudere paarden. De insteek is om schouderklopjes uit te delen. En als dierenartsen de inzet van hun collega’s zien, komen ze misschien zelf ook op ideeën.”

Oproep

Vind jij dat jouw dierenarts kans moet maken op de Ida Zilverschoon oorkonde 2017, aarzel dan niet om hem of haar te nomineren. Via tijdschrift@knmvd.nl kan ook jij een nominatie insturen!

Op zoek naar een dierenarts?

Vind direct een dierenarts bij jou in de buurt.