Advertentie

Honderd honden weggehaald bij broodfokker

Bij een grote controle van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) samen met agenten van dierenpolitie IJsselland in de gemeente Deventer, werden op donderdag 28 februari diverse misstanden vastgesteld bij een broodfokker. Als gevolg van deze constateringen (het niet hebben van de juiste papieren tot aan slechte verzorging en huisvesting van de honden) zijn honderd honden van verschillende rassen in bewaring genomen door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Tijdens de controle werden diverse gezondheidsproblemen bij de honden ontdekt, waarna een dierenarts werd ingeschakeld om de problemen te onderzoeken.

 

Koop honden bij een betrouwbare fokker

Vele organisaties, zoals de KNMvD, de dierenbescherming, de Sophia-vereeniging en de NVWA, waarschuwen er al langer tegen: koop geen honden bij een malfide (onbetrouwbare) fokker. Koop alleen een hond als je kunt controleren waar de hond vandaan komt, of deze voorzien is van de juiste papieren, of de hond goed verzorgd is, ingeënt is, gezond is enz.

Een dierenarts kan je daarbij helpen en adviseren. Diverse websites, zoals Dierenarts.nl, LICG.nl en NVWA.nl geven volop informatie.  Mocht je illegale handel van honden aantreffen op Marktplaats, meld dit dan bij de NVWA of via Meld Misdaad Anoniem.