Advertentie

Documentaire: Dierenarts in alle dimensies

Denk je aan de dierenarts, dan denk je waarschijnlijk als eerste aan de dierenarts aan de behandeltafel in de praktijk of in de stal. Maar ze kunnen op veel meer plekken werkzaam zijn. Denk bijvoorbeeld aan het werk als inspecteur bij de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit.

In opdracht van de beroepsvereniging voor dierenartsen (De Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde), is de documentaire “Dierenarts in alle dimensies” gemaakt. Speciaal voor het 150-jarige bestaan van de beroepsvereniging.

In de documentaire vertelt Monique van de Ven over de opleiding tot dierenarts en over de plekken waar de dierenartsen werken aan dierenwelzijn, diergezondheid, volksgezondheid en voedselveiligheid.

Dierenarts, van studie tot werk

De documentaire volgt de dierenartsen van opleiding tot en met het werkveld. Alle kanten van het vak komen in beeld. Zo word je meegenomen naar de faculteit Diergeneeskunde, de enige dierenarts opleiding in Nederland. Ook zijn er beelden te zien van het drafsport evenement Peerdepieten van de Diergeneeskundige Studenten Kring.

Verschillende dierenartsen zie je aan het werk, onder andere paardendierenartsen. Daarnaast komt de gezondheid van rundvee aan bod en zijn ook de dierenartsen in het slachthuis in beeld.

Let op! De documentaire kan schokkende beelden bevatten.

Dierenarts in alle dimensies