Advertentie

Deurwaarder: dag hond en kat

Je mag hopen dat het je nooit overkomt, maar helaas gebeurd het nog te veel. Een deurwaarder kan beslag leggen op je bezittingen en deze veilen om de schulden die je bezit te vereffenen. Het zal je maar overkomen. Alles gaat onder de hamer van de veilingmeester weg; op je bed eten voor een maand en je gereedschap als je dat voor je werk nodig hebt na. Maar je kat en je hond mogen in principe verkocht worden.
Daar komt enigszins verandering in. De wet die daar over gaat gaan ze aanpassen.

Binnenkort raak je je huisdier niet meer kwijt. Als het tenminste een gewoon huisdier is. Dus wel de poes de hond en de cavia en de goudvissen. Paarden en varken s en koeien mogen dan weer wel verkocht worden.
Je moet dan weer niet willen fokken met je huisdier. Want dan is het een roerende zaak. En dan mag het wel weer verkocht worden.
Het is altijd goed om te weten of je geld en mogelijkheden genoeg hebt om een dier te houden. Dieren leveren veel plezier op maar kosten ook aardig wat om te onderhouden. Zeker als ze ook nog eens medische zorg nodig hebben. Bezint eer je begint. De dierenarts kan je, wat dieren betreft, bij adviseren.