Advertentie

Bijzonder ziekenhuis geopend in Dubai

In Dubai is een wel heel bijzonder ziekenhuis geopend. Namelijk een ziekenhuis voor kamelen! Voor racepaarden zijn wereldwijd genoeg plekken waar eigenaren heen kunnen. Voor de kamelen, die in dat gebied ook veel races lopen, was er nog geen ziekenhuis. Niet gek dus, dat de bijna 10 miljoen euro kostende praktijk is gevestigd vlak bij de Dubai Camel Racing Club is dan ook niet vreemd.

Alles aangepast op de kameel

Voor bijvoorbeeld honden, paarden of koeien is er in de meeste gevallen genoeg apparatuur beschikbaar. Zoals voor een röntgenfoto of MRI kan je in veel Nederlandse klinieken met je dier terecht. Voor kamelen bestonden zulke apparaten nog niet. Daarom heeft het ziekenhuis in Dubai de meeste apparaten op maat moeten laten maken voor hun ziekenhuis. Ze hebben nu een operatiekamer en röntgenruimte. De MRI en CAT-scan verwachten ze volgend jaar toe te kunnen voegen in hun aanbod.

De dierenartsen en ondersteunend personeel van het ziekenhuis waren ook niet makkelijk in hun eigen land te vinden. Die hebben ze ingevlogen vanuit het Verenigd Koninkrijk en Mexico.

Racen met kamelen

Hoe een kamelenrace in Dubai gaat, zie je in onderstaande video van BBC Earth