Advertentie
  • KNMvD
  • 3 oktober 2018 - 17:03

152 dierenwinkels stoppen met verkoop dieren

Het is altijd de vraag waar en hoe koop je een dier en waarom? De meningen verschillen daarover, maar iedereen is het eens met het uitgangspunt dat illegale verkoop van dieren door malafide fokkers moet worden voorkomen. Of dat moet worden voorkomen dat impuls-aankopen ervoor zorgen dat dieren een verwaarloosd lid van een gezin zijn. In alle gevallen geldt: ‘bezint eer ge begint’. Informeer je over de aanschaf van een dier bij je dierenarts (Zie oa www.dierenarts.nl) of bij organisaties als de dierenbescherming of het LIGC. En koop daarna het dier bij een erkende fokker. De diverse fokverenigingen kunnen daarover informatie verschaffen.

152 dierenwinkels stoppen met verkoop dieren

In enkele gevallen besluiten winkels dat ze geen levende dieren meer zullen verkopen. In het kader van dierendag meldt de Sofia-vereeniging, een vereniging ter bescherming van huisdieren een klein succes.

Open dag dierenartsen

Dieren vragen zorg en aandacht. Een goed dier aanschaffen bij een goede fokker of vanuit de zorgaandacht van de dierenbescherming is daarbij een essentieel beginpunt. De verzorging van dieren is in de handen van uw dierenarts. Wil je weten hoe die dat doet? Op 6 oktober is er bij veel dierenartsen een opendag. Kijk op www.dierenarts.nl voor een adres in de buurt.