Advertentie

Veilige planten voor huisdieren

Planten zijn onmisbaar in huis of op kantoor. Planten zorgen namelijk voor sfeer, maar ook voor zuurstof. Bij het uitkiezen van groen is het belangrijk dat de planten niet giftig zijn voor je huisdier(en). 

Sommige planten zijn – helaas – niet veilig voor huisdieren om te eten. Als je hond of kat toch vergrijpt aan een plant dan kan hij of zij ziek worden. Dit wil je natuurlijk voorkomen, dus wij hebben een lijst samengesteld met een paar veilige (en mooie) planten.

Is de plant giftig?

Het is altijd goed om tijdens een bezoekje aan het tuincentrum af te vragen of de plant of bloem giftig is voor je huisdier. Bij twijfel en/of vragen kun je contact opnemen met je dierenarts.

Veilige planten voor huisdieren

 • 1.
  Graslelie - Voor huisdieren is het volkomen veilig om te knagen aan graslelie. De plant is ook makkelijk te verzorgen.
 • 2.
  Orchidee - De orchidee is mooi voor in huis en veilig voor je huisdier. Bovendien is de orchidee beschikbaar in verschillende soorten en kleuren.
 • 3.
  Varen - Varens zijn zeer geschikt als kamerplant, want varens zuiveren lucht en verhogen de luchtvochtigheid. Daarnaast vormen varens geen gevaar voor je huisdieren.
 • 4.
  Areca palm - Areca is een populaire palm en zorgt voor een tropische sfeer. De palm is niet giftig voor huisdieren in tegenstelling tot de Cycas palm.
 • 5.
  Bromelia - Om je huis op te fleuren is de Bromelia een goede optie. De plant is ook veilig voor huisdieren.