Advertentie
  • Redactie
  • 22 oktober 2018 - 09:46

Stop illegale dierenhandel: meld illegale handel anoniem

Een nummer om anoniem illegale dierenhandel te melden: een nieuwe stap in het aanpakken van veel dierenleed en een extra middel om (kostbare)teleurstellingen bij eigenaren te voorkomen en de verspreiding van ziekte-risico’s te verminderen.

Volgens organisaties als NVWA, politie en het Openbaar Ministerie wordt ook in Nederland illegaal gehandeld in beschermde wilde dieren en planten. Daarmee wordt veel geld verdiend. Zo komen bijvoorbeeld dieren zoals honden en katten maar ook reptielen, amfibieën, vogels en koraal (ook een diersoort) via duistere kanalen terecht bij mensen in de huiskamer. Ze lijken vaak op (vervalste) papieren legaal gevangen, gefokt of meegenomen. Vaak gebeurt dat onder slechte omstandigheden en dat maakt de overlevingskans niet echt groot.

Meld illegale dierenhandel anoniem

Eigenaren van dieren, dierenartsen of mensen die met of in de verkoop van dieren werken en zien dat er iets niet klopt kunnen voortaan die waarneming anoniem kwijt bij (meldmisdaadanoniem) via het nummer 0800-7000 of via de website. Daar kun je ook meer lezen over de signalen en wat je precies kunt melden.