Advertentie

Stadsdier of natuurmens?! – Dierendialoog in Burgers’ Zoo

Wonen dieren in het leefgebied van mensen of wonen mensen in dat van dieren? Kunnen we wel spreken van aparte leefgebieden? Praat mee over deze en meer vragen tijdens de tweede CenSAS Dierendialoog op 28 november 2019! Dit jaar gaat de dialoog over het samenleven van mens en dier in de natuur, in en om het huis en in de stad.

De CenSAS Dierendialoog is een jaarlijks terugkerend evenement voor iedereen die wil meedenken over de omgang met dieren. Of je nu vanuit je werk of privé met dieren bezig bent, iedereen is welkom. Tijdens de Dierendialoog gaan deelnemers in groepjes met elkaar in gesprek over verschillende contexten waarin mens en dier elkaar tegenkomen. De dialoog is de plek waar ruimte is voor verschillende visies, meningen en expertises. Het is de plek waar verbinding tot stand komt en in gezamenlijkheid wordt gezocht naar duurzame en verantwoorde oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

Dit jaar staat in het teken van niet-gehouden dieren. Denk aan muizen in huis, zwijnen op de Veluwe, duiven in de stad en zeehonden op de Waddeneilanden. Hoe leven we in de toekomst samen met deze dieren in de stad, in en om het huis en in de natuur? En hoe gaan we om met eventuele conflicten tussen dieren en mensen?

Locatie en tijdstip

De Dierendialoog vindt plaats in Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem tussen 18 en 22 uur. Vanaf 15.00 uur kun je deelnemen aan een voorprogramma in de vorm van een rondleiding en een broodjesbuffet.

Er is capaciteit voor maximaal 125 personen, waarbij wordt gelet op een evenredige verdeling tussen mensen die in hun werk met dieren en/of diervraagstukken te maken hebben en andere geïnteresseerden. Wees er dus snel bij! De entree is gratis. Je kunt je aanmelden tot en met 16 november.