Advertentie

Populairste namen voor honden en katten

Jaarlijks wordt er een top 5 met populairste honden- en kattennamen bekend gemaakt. Max blijft, net als vorig jaar, de populairste naam voor honden. In de top 5 van katten is er een verassende nieuwkomer. 

De huisdierverzekeraar Dier & Zorg onderzoekt ieder jaar wat de populairste namen voor honden en katten zijn. De uitkomsten van het Dier & Zorg Namenonderzoek zijn gebaseerd op een analyse van ruim 120.000 polishouders.

Max Verstappen als inspiratie

In het persbericht vertelt Walter Boer van Dier & Zorg: “De naam Max heeft altijd in de top 5 gestaan. Vorig jaar pakte Max al de nummer één positie terug en ook dit jaar staat hij weer op de eerste plaats. Max is overigens ook bij katten een populaire naam. Mogelijk is er een relatie met de populariteit van Formule 1-coureur Max Verstappen.”

Populairste honden- en kattennamen

Top 5 hondennamen:

  1. Max
  2. Bella
  3. Bo
  4. Pip
  5. Guus

Top 5 kattennamen:

  1. Pip
  2. Luna
  3. Max
  4. Gizmo
  5. Nala

Verassende nieuwkomer Pip

Boer meldt in het persbericht: “Vorig jaar zagen we Pip als hondennaam binnenkomen in de top 5. Dit jaar is Pip verrassend de meest populaire kattennaam geworden. Of Pip bij katten een blijvertje is, is nu nog niet te zeggen, dat geldt ook voor Nala die voor het eerst in de top 5 voorkomt.”