Advertentie
  • Redactie
  • 4 februari 2019 - 15:25

Nieuwe samenwerking tegen illegale handel in dieren (en andere producten)

Voor het kopen van een dier verdiep je je natuurlijk eerst in de kenmerken van het ras, verzorging en opvoeding van een dier. Maar vergeet dan niet om ook te onderzoeken uit welk nest het dier komt, of het dier goed is verzorgd, is inge├źnt, voorzien is van de juiste papieren en gezond is. Deze informatie wordt door aanbieders op een platform als Marktplaats niet altijd gegeven.

Om illegale handel in verboden dieren (en andere producten) te voorkomen zijn het NVWA (Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit) en Marktplaats een samenwerking aangegaan. Marktplaats zal zowel verkopers als kopers erop wijzen dat aangeboden dieren aan de wet moeten voldoen.

Melding maken van onbetrouwbare (malafide) of illegale praktijken op het verkoopplatform van Marktplaats kan op de website van de NVWA. Ook is het mogelijk om je melding anoniem te doen via Meld Misdaad Anoniem.

Je voorkomt eventueel leed door een nieuw dier te kopen van een betrouwbare handelaar of fokker. Of kijk eerst eens bij een dierenasiel. En laat altijd het dier controleren door de dierenarts.

Op zoek naar een dierenarts?

Vind direct een dierenarts bij jou in de buurt.