Advertentie

Met hond of kat op reis buiten de EU

Als je naar een land gaat buiten de Europese Unie reist met je kat of hond, kan je voor de importeisen het best contact opnemen met je eigen dierenarts of met de ambassade/consulaat van het betreffende land.

Ook vind je hierover informatie op de website van Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG).

Voor een aantal landen buiten de EU zijn de EU-eisen (chip, rabi√ęsenting en paspoort) voldoende, mits het EU-paspoort ook nog door de NVWA is gelegaliseerd met een officieel stempel in het paspoort. Nadat je eigen dierenarts het paspoort heeft ingevuld en ondertekend, maak je voor de legalisatie een afspraak met het team Certificeren op afstand; telefoonnummer (088) 223 21 00, optie 1 of per e-mail nvwacoadierenpaspoort@nvwa.nl.

Voor andere landen buiten de EU kunnen meer aanvullende eisen gelden. Deze kunnen bestaan uit een invoervergunning, bloedonderzoek en/of speciale gezondheidscertificaten. Als er aanvullende certificaten nodig zijn, moeten die meestal ook door een NVWA-dierenarts worden getekend. U moet hiervoor een afspraak maken met het team Certificeren op afstand. De NVWA brengt kosten in rekening voor het ondertekenen van de certificaten.

Meer informatie bij de NVWA.

Op zoek naar een dierenarts?

Vind direct een dierenarts bij jou in de buurt.