Advertentie
  • Margriet Nijenhuis
  • Redacteur
  • 31 mei 2018 - 14:59

Kies voor een geschikte huisdiertrainer!

Of je nu een puberende pup bij wil brengen dat hij zich moet gedragen, of op zoek bent naar een trainer die je verder helpt in de hondensport. Huisdiertrainingen zijn er in vele soorten en maten. Het is hierbij wel belangrijk dat je kiest voor een goede trainer. Maar hoe vind je die?

Advies

Vanuit de Nederlandse Werkgroep Veterinaire Gedragskunde verscheen een uitgebreid document die je kan adviseren bij jouw zoektocht naar de juiste trainer. Onder het thema Huisdiertrainingen op Dierenarts.nl lees je dit document, opgedeeld in een zestal artikelen. Hierin is onder andere te lezen waar een goede trainer aan moet voldoen en wat je kan verwachten van een training. In deze artikelen vind je vooral een heleboel tips en adviezen!

Baat het niet?

In het geval van training is ‘baat het niet, dan schaadt het niet’, zeker niet van toepassing! Een keuze voor een slechte huisdiertrainer kan zorgen voor gedragsproblemen of zelfs fysieke schade aan jouw huisdier. Daarom is het erg belangrijk kritisch te zijn in jouw keuze voor een goede trainer. Daarnaast moet de trainingsmethode natuurlijk ook aansluiten bij jouw manier van werken. Belangrijk is dat zowel mens als dier plezier hebben aan de training die je volgt.

Jouw ervaring

Is jouw pup de beste van de klas? Of is jouw hond de bengel van de groepstraining? We zijn op zoek naar jouw ervaring met huisdiertraining! Wat voor ontwikkeling heeft jouw trouwe viervoeter doorgemaakt door ermee te trainen?

Wil je jouw verhaal delen met onze lezers? Stuur dan jouw verhaal met foto naar redactie@dierenarts.nl en misschien zie je jouw verhaal verschijnen op Dierenarts.nl!