Advertentie

Houden honden van muziek, of niet?

Je draait natuurlijk thuis je eigen favoriete muziek. Maar waar reageert je hond op? Lang werd door onderzoekers gezegd dat honden rustig worden van klassieke muziek. Zijn de klanken van Mozart, Vivaldi of Beethoven niet jouw keuze, troost je dan maar. Er zijn net zoveel onderzoeken die dezelfde effecten voor je hond toeschrijven aan jazz, r&b en reggae. Welke muziekstijl een rustgevend effect heeft op jouw hond ontdek je snel genoeg, door het gewoon te testen.

Het gehoor van een hond is aanzienlijk beter dan dat van een mens. Als het gaat om frequentie is het bereik van de hond zeker twee keer zo groot is als van een mens, de hond kan tot op vier keer een grotere afstand geluiden waarnemen en kan tot vier keer beter bepalen uit welke richting een geluid komt. Lees hier meer wetenswaardigheden over het gehoor van de hond en test of jij net zo goed kan horen als een hond.

Muziek als maskeermiddel

Sommige geluiden kunnen (erg) vervelend zijn voor je hond. Bijvoorbeeld het boren in huis, het geluid van andere honden die nerveus zijn, of het geluid waar je hond bang voor is zoals vuurwerk en onweer. In die gevallen kun je die vervelende geluiden maskeren door op de achtergrond muziek te draaien.

‘Meezingende’ honden

De hond stamt van oorsprong af van de wolven. Een dier dat het huilen gebruikt om de leden van de troep bij elkaar te brengen. Of om er snel achter te komen waar een ander lid van de troep zich bevindt. Waarschijnlijk herkent de hond in sommige tonen van muziek een soortgelijk geluid. Dan voelt hij/zij zich geroepen om te antwoorden, wat de mens benoemt als meezingen.

Heb jij nou ook zo’n leuk filmpje van jouw ‘meezingende’ hond? Bezoek en volg onze Facebook pagina en deel jouw video in een bericht aan ons.

https://youtu.be/NoKV7dKKdoA