Help, mijn hond heeft chocolade gegeten!

Is chocolade giftig voor honden? Het antwoord is: ja! Chocolade is giftig voor honden (en vele andere huisdieren). Honden kunnen namelijk door chocolade erg ziek worden en in zeer ernstige gevallen zelfs aan overlijden.

Direct naar de dierenarts

Je merkt het na een paar uur als je hond (te veel) chocolade heeft gegeten. Honden worden misselijk en rusteloos, moeten spugen of krijgen diarree. Je moet zo snel mogelijk met je hond naar de dierenarts. Indien mogelijk de verpakking van de chocolade meenemen naar de dierenarts. Als je op tijd bent kan de dierenarts je hond laten braken. Dan worden de stoffen in de chocolade die gevaarlijk zijn voor je hond niet meer opgenomen.

Hoe puurder, hoe slechter

De boosdoener is theobromine, een stofje dat in de cacao zit. Hoe donkerder de chocola des te meer van het stofje theobromine. Stofjes in chocola maken ons vrolijker en energieker. Dit is echter van korte duur, want in ons lichaam breken de stofjes snel af. Een hondenlichaam kan deze stofjes niet afbreken, daarom is chocolade giftig voor honden.

Verstop chocola voor je huisdier

Zorg er voor dat chocolade buiten het bereik ligt van je hond. Let vooral op tijdens feestdagen, zoals Pasen en Kerst: zorg dat je hond de chocolade eieren of kransen niet als eerste vindt. Wil je meer weten over wat je hond wel en niet mag eten? Bij je dierenarts kun je terecht voor advies.

Lees ook: Help, mijn hond heeft een teek!

Op zoek naar een dierenarts?

Vind direct een dierenarts bij jou in de buurt.