Dag van het Aangespannen Paard 2017

Op 20 mei 2017 organiseren studenten Diergeneeskunde de 26e Dag van het Aangespannen Paard. Sinds 1990 is de Dag van het Aangespannen Paard uitgegroeid tot een van Nederlands grootste mensportevenementen. Op deze dag staat de mensport centraal en geven bijna alle takken van de aangespannen sport acte de présence.

De Universiteitskliniek voor Paarden

Naast een spectaculaire marathon, dressuur- en vaardigheidswedstrijd en concoursrubrieken biedt de Dag van het Aangespannen Paard ook diverse workshops en rondleidingen. Je kan bijvoorbeeld een rondleiding krijgen door De Universiteitskliniek voor Paarden (UKP).

Zoals ieder jaar is er een gezellig strodorp met veel stands. De stands verschillen van menwagens en de modernste snufjes op paardengebied, tot huis-en-tuin-decoraties en streekproducten. Daarnaast is er voor de kleintjes een kindertuin met springkussens, verschillende spelletjes, boerderijdieren en ponyritjes.

Begrip in de Nederlandse paardenwereld

Met jaarlijks zo’n 5000 bezoekers is de Dag van het Aangespannen Paard in de afgelopen 25 jaar een bekend begrip geworden. Zowel in de Nederlandse paardenwereld als bij het publiek in Utrecht en omstreken. De entree voor dit mooie evenement is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid.

Meer informatie: Dag van het Aangespannen Paard

In 2014 is er een impressie van de Dag van het aangespannen paard gefilmd.