Advertentie

Chocolade is giftig voor honden – tips en adviezen als je hond chocolade heeft gegeten

Is chocolade giftig voor honden? Het antwoord is: ja! Chocolade is giftig voor honden (en vele andere huisdieren). Honden kunnen namelijk door chocolade erg ziek worden en in zeer ernstige gevallen zelfs aan overlijden.

Direct naar de dierenarts

Heb jij je hond betrapt op het eten van chocola? Wacht dan niet tot je hond verschijnselen krijgt maar neem zo snel mogelijk contact op met een dierenarts. Neem indien mogelijk de verpakking van de chocolade mee naar de dierenarts. Als je op tijd bent kan de dierenarts je hond laten braken. Dan worden de stoffen in de chocolade die gevaarlijk zijn voor je hond niet meer opgenomen. Je merkt het meestal pas na een paar uur als je hond (te veel) chocolade heeft gegeten. Honden worden misselijk en rusteloos, moeten spugen of krijgen diarree. Ook dan moet je zo snel mogelijk met je hond naar de dierenarts. Laten braken heeft dan vaak geen zin meer, maar je dierenarts kan wel proberen de symptomen van de vergiftiging te behandelen.

Hoe puurder, hoe slechter

De boosdoener is theobromine, een stofje dat in de cacao zit. Hoe donkerder de chocola des te meer van het stofje theobromine. Stofjes in chocola maken ons vrolijker en energieker. Dit is echter van korte duur, want in ons lichaam breken de stofjes snel af. Een hondenlichaam kan deze stofjes niet afbreken, daarom is chocolade giftig voor honden.

Verstop chocola voor je huisdier

Zorg er voor dat chocolade buiten het bereik ligt van je hond. Let vooral op tijdens feestdagen, zoals Pasen en Kerst: zorg dat je hond de chocolade eieren of kransen niet als eerste vindt. Wil je meer weten over wat je hond wel en niet mag eten? Bij je dierenarts kun je terecht voor advies.

Op zoek naar een dierenarts?

Vind direct een dierenarts bij jou in de buurt.