Advertentie

Bloedbank voor honden en katten

Wist je dat? Met donorbloed van jouw hond of kat kun je veel levens van hun soortgenoten redden. De Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren (UKG) heeft een bloedbank speciaal voor honden en katten.

Bij de Intensieve Zorgafdeling van de UKG liggen vaak honden en katten die om verschillende redenen voor hun behandeling bloed nodig hebben. Bijvoorbeeld na een ernstig ongeluk of ziekte kunnen dieren veel bloed verliezen. Maar honden en katten kunnen ook een immuunziekte hebben, waardoor een ernstige bloedarmoede kan ontstaan. Ernstige stollingsproblemen worden ook behandeld met donorbloed.

Bloedbank voor honden en katten

Hoe gaat het doneren in zijn werk? Komt je hond of kat überhaupt in aanmerking om bloed te doneren? Logisch dat je als huisdiereigenaar hierover veel vragen hebt. Je vindt op de website van de UKG meer informatie:

Bloeddonoren gezocht

De UKG is voortdurend op zoek naar eigenaren die hun hond of kat willen aanmelden als bloeddonor. Hierdoor kunnen anderen honden en katten gered worden! Aanmelden als bloeddonor kan via bloedbank_ukg@uu.nl.

Lees ook: Dierenoppas gezocht en gevraagd?