Advertentie

Afval in de wei: hoe lossen we dit op?

Afval, het is een mentaliteitsprobleem en het is een milieuprobleem en het heeft zeer vervelende gevolgen voor veel dieren. Ver weg in zee lijkt het niet ons probleem maar het zorgt ervoor dat onze leefomgeving en vooral die van de zeedieren behoorlijk wordt verziekt en aangetast.

Dichter bij huis is het weggooien van blik in de vrije natuur een van die voorbeelden waar veel mensen zich voor zouden moeten schamen. Een blikje in het gras is een garantie voor problemen bij de koe. Tot kleine stukjes vermalen bij het maaien van dat gras komt het blik in het voer terecht en vervolgens in de maag van de koe. Aluminium heeft twee vervelende eigenschappen. Het is messscherp en de magneet haalt het niet uit het voer. Gevolg. Doodzieke koeien die behoorlijk lijden en er (vaak ook) dood aan kunnen gaan. Elke koe die sterft door ‘ het scherp in hebben’  is er een te veel. Volgens diverse bronnen zijn het er zelfs enkele duizenden per jaar. Dat moet anders kunnen.

Beide problemen zijn relatief eenvoudig op te lossen: Ruim je eigen afval op. Een beestachtig goed initiatief dat begint bij jezelf.