Advertentie

70 honden wandelen voor strijd tegen kanker bij dieren

Ruim 70 honden wandelden zondag 6 oktober in Amerongen om de strijd tegen kanker bij dieren te steunen. Het Nederlands KankerFonds voor Dieren organiseerde de hondenwandeling ‘Hart voor Kanker’ in samenwerking met Kasteel Amerongen. In totaal is er €2043,- opgehaald voor kankerbestrijding bij dieren.

Hondenwandeling ‘Hart voor Kanker’
De deelnemers wandelden een route van 5 km via de uiterwaarden, het knusse bos en langs de authentieke kasteeltuin van Kasteel Amerongen. Onderweg waren er diverse informatie stands en de mogelijkheid tot het drinken van een kop koffie met iets lekkers voor baas en hond. Bij de finish kregen de wandelaars het ‘hart voor kanker’ uitgereikt.

De wandeling werd mede mogelijk gemaakt door: Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren, Samenwerkende Dierengeneeskundige Kankercentra, SSG-Visionsecurity, Huisdierenapp, Trovet, Poeliersbedrijf Zeevla, Bluet Foto, Go-Interact en Janse & Janse.

Kanker bij dieren
Op dit moment krijgt ongeveer 30% van onze honden en katten te maken met de vreselijke ziekte kanker. Dit gebeurt net als bij mensen vaak op oudere leeftijd. Naast ouderdom spelen ook omgevingsfactoren (bijvoorbeeld meeroken), hormonen en erfelijke factoren een rol bij het ontstaan van kanker.

Onze trouwe viervoeter is tegenwoordig een volwaardig lid van het gezin. De diagnose ‘kanker’ heeft een (grote) impact op het huisdier maar ook het gezin. Bij honden boven de 10 jaar is kanker helaas de belangrijkste oorzaak van overlijden. Dit is voor het NKFD één van de beweegredenen om ‘kanker bij dieren de baas te worden’.

Kasteel Amerongen
Kasteel Amerongen staat dit najaar door de themarondleiding ‘Deftige Dieren’ volledig in het teken van dieren. Dit was voor het NKFD doorslaggevend om dit jaar de wandeling rondom Kasteel Amerongen te organiseren.

NKFD
Het NKFD is een CBF-erkend goed doel. De stichting is in 2002 opgericht door dierenarts-oncoloog Johan de Vos. Het Nederlands KankerFonds voor Dieren (NKFD) geeft voorlichting over preventie en behandeling aan onder meer diereigenaren, dierenartsen en andere beroepsgroepen die te maken krijgen met kanker bij huisdieren. Maar het NKFD doet meer. Ze ondersteunt en initieert projecten en onderzoeken die leiden tot het vroeg opsporen van allerlei soorten kanker bij dieren en het verbeteren van de behandelmethodes. Op deze manier wordt de kwaliteit van leven van huisdieren verhoogd.

Meer informatie over het Nederlands KankerFonds voor Dieren vind je op www.nkfd.nl.