Advertentie

10 x kattencafés in Nederland

Kattencafés zijn hip! De trend is overgewaaid uit Azië: cafés waar je een kop koffie kan drinken en ondertussen kan knuffelen met katten.

Kattencafés in Nederland

In Nederland kunnen kattenliefhebbers ook hun hart ophalen. In verschillende steden hebben kattencafés al hun deuren geopend. Wij hebben tien kattencafés in Nederland op een rijtje gezet:

 1. Kattencafé Kopjes – Amsterdam
  Kopjes is het eerste kattencafé van Nederland. In april 2015 heeft Kopjes haar deuren geopend in de Amsterdamse Baarsjes. Er wonen zeven katten die met veel liefde zijn geselecteerd door twee Amsterdamse asielen. Als klant betaal je drie euro entree voor twee uur spelen en knuffelen met de katten en een ‘catuccino’. Behalve taarten en andere zoetigheden, wordt er ook een lekkere lunch geserveerd bij Kopjes.
 2. Kattencafé Op z’n kop – Groningen
  Bij Kattencafé Op z’n kop kan je genieten van een koffie en een kopje van één van de katten. Eigenaresse Hielkje wil met het kattencafé een visitekaartje te zijn voor alle andere lieve katten die nu nog in het asiel zitten, op zoek naar een nieuw fijn thuis. Hielkje: ‘Een kattencafé is een geweldig initiatief om asielkatten een fijn nieuw thuis te geven’.
 3. Kattenparadijs Mispoes – Den Bosch
  Bij Kattenparadijs Mispoes kan je terecht voor koffie en knuffels van katten. Mispoes is het eerste kattencafé in Brabant met acht katten die zorgvuldig geselecteerd zijn in samenwerking met dierenasiels. Voor drie euro kan je twee uur lang katten knuffelen en ondertussen genieten van een stukje taart of broodje carpaccio.
 4. The Coffee cat – Almere
  In Almere kan je je ‘kattenhart’ ophalen bij The Coffee Cat. The Coffee Cat is dé plek voor mens en kat. Dankzij een crowdfunding is deze eerste kattencafé in Flevoland geopend. Geniet van een hapje en een drankje terwijl je omringt bent door katten die je kunt aaien. of geniet gewoon van hun grappige capriolen.
 5. Pebbles Kitty Cat Café – Rotterdam
  In Rotterdam kan je gezellig koffie of thee drinken, een klein hapje eten en ondertussen word je omringd door de meest schattige katten. Bij het kattencafé spelen, slapen, kroelen er acht katten die geadopteerd zijn uit regionale asielen. Eigenaar Freddy: ‘Er zijn te veel lieve katten die een gezellig warm huis zoeken’. Bij Pebbles Kitty Cat Café wordt een kleine bijdrage gevraagd van 3,50 euro. Je mag zo lang blijven als je wilt!
 6. Jippies kattencafé – Haarlem
  De eigenaren van dit kattencafé raakten geïnspireerd toen zij tijdens een vakantie naar Brno in Tsjechië een bezoek aan een kattencafé brachten. De naamdraagster van dit kattencafé is huispoes Jip, die de respectabele leeftijd van 24 jaar heeft behaald en vijf dagen na de opening van het kattencafe haar ogen sloot. Dit café dat haar naam draagt, is een eerbetoon aan deze bijzondere poes.
 7. Kat & Schotel – Goes
  Kattencafé Kat & Schotel wordt het eerste kattencafé in Zeeland. Nog heel even geduld en je kan bij Kat & Schotel heerlijk ontspannen met een bakje koffie en lieve katten om je heen. Eigenaresse Chantal wilt met het café ook bewustwording creëren rondom katten. ‘Leer katten kennen, maak een weloverwogen beslissing en kijk eens in het asiel of er een geschikte match voor jou is.’, aldus Chantal.
 8. Kattencafé Katdeau – Hengelo
  Allergisch voor kattenharen? Bij Kattencafé Katdeau in Hengelo wonen uitsluitend Sphynx-katten, ook wel bekend als naaktkatten. Je kan bij het kattencafé ook terecht voor (lokale) cadeauartikelen. Het is een bijzonder gezellige mix van een kattencafé en een cadeauwinkel.
 9. Kattencafé Poeslief – Groningen
  Dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne is Kattencafé Poeslief geopend in Groningen. Het is een plek waar kattenliefhebbers terecht kunnen voor koffie, thee, fris, een stuk taart of om te lunchen. Bij Poeslief wonen acht poezen: Cooper, Tammo, Sam, Mees, Tommy, Doris, Lotus en Minet. Je betaalt een kattenbijdrage van 1 euro.
 10. DreamCATchers – Gent (België)
  Dit kattencafé ligt weliswaar niet in Nederland, maar mocht je in de buurt zijn dan kan je als kattenliefhebber terecht bij DreamCATchers in Gent. DreamCATchers is de grote droom van oprichters Evelyne en Lana. Zij willen de droom waarmaken van de vele katten in het asiel die een warm thuis hopen te vinden.

Lees ook: 5 x leukste katten op Instagram