Advertentie
  • Redactie
  • 22 november 2018 - 13:09

Voorkom hondenleed: koop bij de legale hondenhandel

Deze week heeft de Italiaanse politie verschillende mensen opgepakt die verdacht worden van grootschalige puppyhandel. Tientallen puppy’s konden hierbij gelukkig gered worden, maar een ander groot deel van de hondjes heeft het helaas niet overleefd. De handelaren werder in december al door de politie opgemerkt, toen een bestelbusje aangehouden werd die volgepropt was met 65 puppy’s in dozen en manden. De mannen bleken de puppy’s in Hongarije te kopen voor 50 tot 100 euro en vervolgens door te verkopen voor 750 tot 850 euro in Italië.

Koop geen honden bij een onbekende fokker

De KNMvD en vele andere organisaties zoals de dierenbescherming en de Sophia-vereeniging en de NVWA waarschuwen er al tegen: koop geen honden bij een onbekende of een nep-fokker. Koop geen huisdier/hond zonder dat je kunt controleren waar de hond vandaan komt, of de hond goed is verzorgd, ingeënt, voorzien is van de juiste papieren, gezond is enz.

Een dierenarts kan je daar bij helpen. De informatie op de site Dierenarts.nl is daar een middel voor. Er zijn meer sites, zoals van de LICG.nl en de NVWA.nl. Geef foute fokkers geen kans en voorkom handel in puppy’s en honden die een miserabel leven moeten lijden om aan het winstbejag van de illegale handel en criminelen te voldoen.