Advertentie

Een actieve hond is een blije hond

Overgewicht is een zeer veel voorkomend probleem bij honden in Nederland. Daarom heeft de HAS hogeschool een adviesrapport geschreven en een poster ontwikkeld om hondeneigenaren bewuster te maken van dit probleem. Ongeveer een op de drie honden heeft namelijk last van overgewicht. Belangrijkste oorzaken hiervoor zijn verkeerde voeding en gebrek aan beweging.

Wandelen

“Het is belangrijk dat er meer bewustzijn rond dit probleem ontstaat, omdat de ernst van het probleem veelal niet wordt ingezien. Goede communicatie naar hondeneigenaren is daarom essentieel”, schrijven de studenten in het adviesrapport.

De poster moet mensen enthousiast maken om vaker met de hond te gaan wandelen. Het bos is hiervoor een zeer geschikte plek. Zeker als dit in een losloopgebied is. Uit onderzoek van de HAS blijkt namelijk dat honden met overgewicht per dag minder minuten wandelen dan honden die geen overgewicht hebben.

Voeding

Minstens net zo belangrijk als lichaamsbeweging is goede voeding voor jouw hond. Wat de juiste voeding voor jouw hond is kan je goed bespreken met jouw dierenarts. Een hond die weinig lichaamsbeweging krijgt heeft minder voer nodig dan een hond waar bijvoorbeeld hondensport mee wordt gedaan. een hond mee laten eten van tafel is in ieder geval geen goed idee! Naast ongezond zijn sommige producten zelfs giftig voor honden, zoals ui, rozijnen en koffie.

Heeft jouw hond problemen die te maken hebben met voeding, dan kan je de hulp inschakelen van een voedingsspecialist. Lees hierover meer in onderstaand artikel.

Wat doet een specialist veterinaire diervoeding?